go to content

Menu

Panuman Kulta-ajot - Koko perheen odotettu talvitapahtuma

Kullan kimallusta Panumalla
Kullan kimallusta Panumalla 2011.

Panuman poroajot 

 
Maskotti 2013
 
Odotettu talvitapahtuma

Odotettu talvitapahtuma järjestetään sunnuntaina 19. maaliskuuta kello 12.00. Porokisa on tänä vuonna tavallista juhlavampi. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt Panuman poroajot Suomi 100 -tapahtumaksi.

Lue lisää Suomi 100 -juhlavuoden Porokisoista Panumalla täältä -->

Panumajärven jäällä on kisailtu lähes yhtäjaksoisesti jo yli 30 vuoden ajan.  Suomessa yhtä pitkät yhtäjäksoiset kisaperinteet ovat vain Inarin porokuninkuusajoilla ja Kultakelloajoilla. Panuman porokisoissa on perinteisesti pääpalkintona aito kultaharkko, jonka saa kisojen nopein ajokas.

Monipuolisen ohjelmansa ansiosta Panuman poroajot on odotettu koko perheen talvitapahtuma, jota tullaan seuraamaan lähiseudun lisäksi Oulusta ja etempääkin.   

Panuman poroajot on yleisöystävällinen koko perheen talvitapahtuma, jossa on paljon tekemistä kaikenikäisille. Lapsille järjestetään monenlaista maksutonta ohjelmaa ja heillä riittää järvellä puuhaa koko päiväksi.

 

 

Kisojen järjestelyistä huolehtivat yhteistoimin Panuman kyläyhdistys Panumajärvi ry sekä Kiiminki-Kollajan paliskunta. Kyläyhdistyksemme toimii muutenkin monipuolisesti ympäri vuoden.