go to content

Menu

Suomi 100 -juhlavuoden porokisat Panumalla

Porokisat pidettiin loistavassa kevätsäässä sunnuntaina 19.3.2017 
 
Panuman poroajoilla on liki neljäkymmentävuotiset perinteet. Kisat järjestetään nopeatempoisena sprinttikisana vauhdikkaana pudotusajona. Yhteensä kisassa on mukana parikymmentä kilpaporoa lähialueiden palkisista. 
 
Samuli Pohjamo avaa tilaisuuden.
 
Vuoden 2017 Panuman porokisat ja koko perheen talvitapahtuma ovat saaneet virallisen Suomi 100 -juhlavuoden statuksen. Tapahtuman avasi Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja Samuli Pohjamo
 
Juhlavuoden kunniaksi järjestäjät kutsuivat erityisesti paikalle kaikki Pudasjärven veteraanit, maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat. Heille tarjottiin ilmainen sisäänpääsy ja järjestettiin kuljetus Kurenalta Panumalle. 
 
Yleisön joukossa oli myös maahanmuuttajia
 
Koko perheen talvitapahtumaan ovat aina erityisesti tervetulleita lapset, joille järjestetään monenlaista ilmaista ohjelmaa. Nytkin mm. keppiporot  kirmasivat paikalle ja odottelivat pieniä ystäviä. 
 
Lapset pääsivät poroajelulle
 
Lapset pääsivät myös poroajelulle, pyörimään hoijakassa, laskemaan liukumäkeä ja heittämään frisbeetä. Alle 12-vuotiaille on tilaisuuksiimme on vapaa pääsy ja jokainen lapsi palkittiin. 
 
Kisayleisöä
 
Kisojen järjestelyistä vastasivat yhteistoimin Panuman kyläyhdistys Panumajärvi ry sekä Kiiminki-Kollajan paliskunta

Annamme mielellämme lisätietoja:
 
Lauri Oinas-Panuma 040 7654210
Kollajan paliskunnan poroisäntä
 
Aili Jussila 0400 138224
Panumajärvi ry:n sihteeri
 

Kiitos kaikille!

 
Seuraa julkaisujamme pysyäksesi ajan tasalla tästä ja muista Suomi 100 vuotta -juhlavuoden tapahtumista ja muusta toiminnastamme! Julkaisemme Suomi 100 -juhlavuoden porokisat Panumalla -tapahtumasta lisätietoa tällä sivulla.
 
Muusta toiminnastamme voit saada lisätietoa mm. Panumajärvi ry: sivuilta sekä Panumanjärven kunnostamishankkeen sivuilta.

Tulokset