go to content

Menu

Panuman poroajot 2019 – koko perheen iloinen talvitapahtuma!

Tämä sivu on päivitetty 24.03.2019.

Vauhdikasta menoa Panuman porokisoissa.
Panuman poroajot on koko perheen iloinen talvitapahtuma, jonne lapsetkin ovat tervetulleita.

Panuman Kultasprintti ja koko perheen iloinen talvitapahtuma kutsuvat jälleen viettämään mukavaa talvipäivää Panumalle. Perinteikkäät poroajot järjestettiin nyt jo viidennen kerran nopeatempoisena sprinttikisana, jossa toisistaan mittaa ottavat lähipaliskuntien vauhdikkaat kilpaporot. 

Sprinttikisa on hyvin yleisöystävällinen ja nopeatempoinen kisamuoto, jota on helppo seurata. Vaikka sprinttiperinne on melko tuore, ovat porot kisanneet Panumalla lähes joka talvi jo nelisenkymmentä vuotta. 

Porot laukkaavat kahdeksasosamailin matkan pudotusajona, joten yleisöllä riittää seurattavaa aina alkueristä finaaliin saakka. Päivän paras ajokas palkitaan aidolla kultakimpaleella. 

Panuman koko perheen iloiseen talvitapahtumaan erityisen tervetulleita ovat lapset. Alle 12-vuotiaille on tapahtumaan vapaa pääsy ja jokainen lapsi palkitaan. 

Lapsille on monenlaista ilmaista ohjelmaa. Viime vuosina suuren suosion saaneet keppiporot kirmaavat jälleen paikalle ja kutsuvat pieniä ystäviä leikkimieliseen kisailuun. 

Tänä vuonna keppiporot olivat käyneet porolääkärillä saamassa hieman huoltoa, talkoolaiset kertovat ja tietävät, että keppiporot ovat nyt entistä ehompia pienten kisavieraiden ajokeiksi. 

Lapset pääsevät ilmaiseksi myös muun muassa poroajelulle, pyörimään hoijakassa, laskemaan liukumäkeä ja heittämään frisbeetä. 

Kisapaikalla järven jäällä on lisäksi kisaravintola ja arvontaa.

Järjestelyistä vastasivat yhteistoimin Panuman kyläyhdistys Panumajärvi ry sekä Kiiminki–Kollajan paliskunta.  

 

Tervetuloa  jälleen ensi vuonna Panumalle!