go to content

Menu

Suomi 100 -juhlavuoden porokisat Panumalla

Tämä sivu on päivitetty 15.11.2017.

Porokisayleisöä Panuman jäällä maaliskuussa 2017.

Porokisat pidettiin loistavassa kevätsäässä sunnuntaina 19.3.2017 

Panuman poroajoilla on liki neljäkymmentävuotiset perinteet. Kisat järjestetään nopeatempoisena sprinttikisana vauhdikkaana pudotusajona. Yhteensä kisassa on mukana parikymmentä kilpaporoa lähialueiden palkisista. 

Samuli Pohjamo avaa tilaisuuden.

Vuoden 2017 Panuman porokisat ja koko perheen talvitapahtuma ovat saaneet virallisen Suomi 100 -juhlavuoden statuksen. Tapahtuman avasi Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja Samuli Pohjamo

Juhlavuoden kunniaksi järjestäjät kutsuivat erityisesti paikalle kaikki Pudasjärven veteraanit, maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat. Heille tarjottiin ilmainen sisäänpääsy ja järjestettiin kuljetus Kurenalta Panumalle.  Yleisöä.

Koko perheen talvitapahtumaan ovat aina erityisesti tervetulleita lapset, joille järjestetään monenlaista ilmaista ohjelmaa. Nytkin mm. keppiporot  kirmasivat paikalle ja odottelivat pieniä ystäviä.  Talutetaan poroa jonka kyydissä reessä turvapaikanhakijalapsia.

Lapset pääsivät myös poroajelulle, pyörimään hoijakassa, laskemaan liukumäkeä ja heittämään frisbeetä. Alle 12-vuotiaille on tilaisuuksiimme on vapaa pääsy ja jokainen lapsi palkittiin. ​​​​​​​

Kisojen järjestelyistä vastasivat yhteistoimin Panuman kyläyhdistys  Panumajärvi ry sekä  Kiiminki-Kollajan paliskunta

Kiitos kaikille!

Seuraa julkaisujamme pysyäksesi ajan tasalla tästä ja muista Suomi 100 vuotta -juhlavuoden tapahtumista ja muusta toiminnastamme! Julkaisemme Suomi 100 -juhlavuoden porokisat Panumalla -tapahtumasta lisätietoa tällä sivulla.

Muusta toiminnastamme voit saada lisätietoa mm.  Panumajärvi ry: sivuilta sekä  Panumanjärven kunnostamishankkeen sivuilta.